h

Spoeddebat vliegveld Lelystad

10 januari 2018

Spoeddebat vliegveld Lelystad

De Provinciale Staten hielden woensdagavond een spoeddebat over de situatie rond vliegveld Lelystad aangevraagt door de PVV en ondersteund door SP en 50plus.

Fractievoorzitter William van den Heuvel hamerde in het debat op de noodzaak maximale druk uit te oefenen nu partijen als D66 en de ChristenUnie landelijk beginnen te schuiven richting uitstel. Daarvoor zouden de geheime ambtelijke notities over de Alderstafel openbaar gemaakt moeten worden. Ook vroeg hij gedeputeerde Annemieke Traag (D66) te overwegen net als de gemeente Dronten uit het Alderstafeloverleg te stappen als blijkt dat er niets met de bezwaren van Overijsselse inwoners wordt gedaan. De gedeputeerde bleek vreemd genoeg niet te weten dat Dronten deze stap al enige tijd geleden heeft genomen en wil op dit moment niet uit dit overleg stappen. Wel gaat zij op aandringen van de SP de argumentatie van Dronten bestuderen.

Het is nu wachten op de herziene Millieu Effect Rapportage (MER) die op dit moment wordt voorbereid. Daarna zal blijken of de minister en Tweede Kamer luisteren naar onze inwoners. De SP blijft tegenstander van luchthaven Lelystad en wil in elk geval dat er eerst een herindeling van het luchtruim komt met fors hogere vluchtroutes voordat er gevlogen gaat worden vanaf Lelystad.

U bent hier