h

SP wil opheldering over betrokkenheid van Haaf bij WOAB

23 februari 2018

SP wil opheldering over betrokkenheid van Haaf bij WOAB

Nadat eerder een VVD raadslid in Deventer moest opstappen vanwege belangenverstrengeling rond het zogenheten 'woningabonement' (WOAB) blijkt ook de man van gedeputeerde Monique van Haaf (VVD) hier financieel bij betrokken.

De man van gedeputeerde van Haaf is een van de eigenaren van het bedrijf WOAB. De provincie stak hier ook geld in via Het Energiefonds Overijssel, waar van Haaf zelf toezichthouder van is namens Gedeputeerde Staten. Dat bericht De Stentor vrijdag. De SP vindt dat dit op zijn minst sterk de schijn heeft van belangenverstengeling.  De SP is niet tevreden met de statement van Gedeputeerde Staten dat er niks aan de hand is en wil aanvullende informatie om een politiek oordeel te kunnen vellen.

U bent hier