h

SP stelt vragen over subsidie voor bankensector

13 mei 2018

SP stelt vragen over subsidie voor bankensector

In navolging van de Friese SP-fractie heeft ook de SP in Overijssel vragen gesteld over het voornemen van de provincies Overijssel, Friesland en Drenthe om gezamenlijk 240.000 euro cofinanciering te steken in een project om ontslagen werknemers in de bankensector aan nieuw werk te helpen. Dit is onderdeel van een subsidieaanvraag bij het Europees Globaliseringsfonds bankensector (EGF) en is bedoeld om werknemers die door globalisering of de economische crisis hun baan verliezen te helpen aan ander werk. De SP vindt het vreemd dat hier zo veel gemeenschapsgeld in gestoken wordt, terwijl dit eigenlijk een verantwoordelijkheid van de bankensector zelf is. Zij moet zorgen voor goede sociale plannen voor haar medewerkers.

 

SP-fractievoorzitter William van den Heuvel: ”De bankensector stond aan de wieg van de economische crisis. Er is toen enorm veel gemeenschapsgeld gestoken in het overeind houden van de banken. En nu krijgt de gemeenschap ook nog rekening gepresenteerd voor het feit dat de banken massaal mensen ontslaan. Dat voelt wrang. De banken zijn zelf verantwoordelijk voor goed arbeidsbeleid en maken forse winsten. Waarom zou de provincie Overijssel hier aan mee moeten betalen? Dat doen we bij andere sectoren ook niet.”

U bent hier