h

Honderden mensen demonstreren tegen vliegveld Lelystad

25 juni 2018

Honderden mensen demonstreren tegen vliegveld Lelystad

Foto: SP

Zaterdag werd er in verschillende steden door heel Nederland gedemonstreerd tegen de groei van de luchtvaartsector en alle overlast en milieuschade die daar mee samenvalt. De demonstratie in Zwolle waar ook specifiek tegen lelystad Airport werd gedemonstreerd trok circa 500 man en was daarmee de grootste.

Verschillende sprekers van o.a. Greenpeace en HoogOverijssel spraken de demonstranten toe in het Wezenlandenpark achter het provinciehuis. Daarna trokken de demonstranten in een optocht naar het Zwolse stadhuis.

De SP voert al langer actie tegen vliegveld lelystad en was ditmaal goed vertegenwoordigt. Naast Provinciaal fractievoorzitter William van den Heuvel waren ondermeer SP'ers uit Zwolle, Apeldoorn, Gelderland en Tweede Kamerlid Frank Futselaar aanwezig.

De Overijsselse SP blijft zich inzetten om overlast van laagvliegen te voorkomen en Lelystad Airport dicht te houden. Dat doen we natuurlijk in de Provinciale Staten, maar nog belangrijker door publieksacties zoals deze om de druk op de politiek in Den Haag op te voeren.

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier