h

Brede steun voor motie SP: Geen afvalwater in Overijsselse ondergrond

21 december 2018

Brede steun voor motie SP: Geen afvalwater in Overijsselse ondergrond

Foto: SP

Er moet een einde komen aan het injecteren van afvalwater in de Overijsselse ondergrond door onder andere de NAM. De Provinciale Staten hebben woensdag avond met grote meerderheid een motie van de SP aangenomen die Gedeputeerde Staten oproept geen medewerking meer te verlenen aan de opslag van afvalwater in de ondergrond en dit ook vast te leggen in de Omgevingsvisie. Alleen de ChristenUnie en PVV stemden tegen.

 

SP Statenlid Harry Broekhuijs: “De injectie van onder andere afvalwater in de (diepe) ondergrond levert een enorm risico op bodemverzakking en daardoor verontreiniging van het drinkwater. Wij zijn blij met de brede steun voor deze motie die uitspreekt dat onze grond en ons drinkwater beschermt moeten worden. Gedeputeerde Traag heeft in een reactie aangegeven dat de provincie al genoeg doet. Ook ziet zij geen juridische mogelijkheden de injectie van afvalwater aan te pakken. Dat is wat de SP betreft veel te makkelijk. De Provincie gaat via de Omgevingsvisie over onze (onder)grond en gezien de grote meerderheid die onze oproep heeft gesteund verwachten wij dat de gedeputeerde nu ook echt werk gaat maken van het beschermen van de Overijsselse ondergrond.”

 

U bent hier