h

SP dringt aan op ondersteuning broedplaatsen na stoppen The Young Ones

26 januari 2019

SP dringt aan op ondersteuning broedplaatsen na stoppen The Young Ones

Naar aanleiding van het bericht dat theatergroep The Young Ones uit Zwolle na 10 jaar moet stoppen stelt de SP-Statenfractie vragen aan Gedeputeerde Staten. De SP in Overijssel roept op creatieve broedplaatsen te ondersteunen en het huidige onderkomen van The Young Ones te redden.

 

Theatergroep The Young Ones uit Zwolle heeft bekend gemaakt na 10 jaar te moeten stoppen. De groep is al jaren verantwoordelijk voor grote producties met jongeren die breed worden gewaardeerd. Als belangrijkste redenen worden genoemd de altijd krappe financiën en de moeilijkheid een goed theater te maken van het huidige onderkomen in een loods op industrieterrein Voorst.

 

SP-Statenlid Ellen van den Berg: “Zonder voldoende steun vanuit gemeente en provincie blijkt het bijna onmogelijk dit soort waardevolle initiatieven te behouden en dat is zonde. Het gebrek aan dit soort plekken zorgt er nu voor dat afgestudeerden van cultuuropleidingen als Artez na hun studie vertrekken naar de Randstad. Door als overheid creatieve broedplaatsen te ondersteunen kan deze groep voor een deel in Overijssel blijven en bijdragen aan cultuur in onze provincie.”

 

De SP hamert al langer op het belang van creatieve broedplaatsten in Overijssel.
Plekken waar jonge cultuurmakers kunnen werken aan prikkelende producties. Vorig jaar diende de SP al een motie in voor provinciale steun voor zulke plekken specifiek in Zwolle. Deze kreeg alleen steun van PvdA en PvdD. De SP hoopt dat het nieuws rond The Young Ones de overige partijen heeft wakker geschut en duidelijk maakt dat steun vanuit de provincie nodig is.

U bent hier