h

Geen vrachtvluchten op Twente Airport!

22 februari 2019

Geen vrachtvluchten op Twente Airport!

Foto: SP

Niet “Twente Airport” zelf, maar het belang van “Schiphol” staat voorop in een nieuw plan om van “Twente Airport” een vrachtluchthaven te maken. Om “Schiphol” de ruimte te geven om door te groeien worden steeds weer bizarre plannen uit de hoge hoed getoverd. “Schiphol” de lusten, anderen de lasten. Zo is het ook met het voorstel om van “Twente Airport” een uitwijkhaven voor luchtvracht van Schiphol te maken.

Alle pogingen om van “Twente Airport” een financieel gezonde luchthaven te maken zijn tot nu toe mislukt. Met een Duitse luchthaven in de buurt gaat dat ook niet lukken. Daarnaast wegen het aantal banen, dat dit plan zou opleveren, niet op tegen de overlast die de Twentenaren daarvan gaan ondervinden. Vrachtvliegtuigen zullen veel overlast voor de omgeving geven. Het zijn zware vliegtuigen en er zijn vrachtwagens nodig voor de aan- en afvoer.

Terwijl in het licht van het klimaatakkoord van Parijs het verminderen van het aantal vluchten op Schiphol voor de hand ligt, worden alle afspraken en meetmethodes geweld aan gedaan om Schiphol maar eindeloos door te laten groeien.

 
Dit is de manier om problemen op te lossen van het huidige VVD, CDA, D66 en CU kabinet op vele vraagstukken. Of het nu gaat over gaswinning, vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor of nu de luchtvaart, wanneer de afgesproken norm (een norm die niet voor niets is afgesproken ivm overlast of gevaar) in zicht komt, passen zij gewoon de norm aan.

U bent hier