h

SP ondertekent "Regenboog stembusakkoord"

17 maart 2019

SP ondertekent "Regenboog stembusakkoord"

Foto: Ludovic Bertron / By Ludovic Bertron from New York City, Usa - https://www.flickr.com/photos/23912576@N05/2942525739, CC BY 2.0, https://commons.w

SP, 50plus, CDA, PvdA, VVD, PvdD, D66 en GroenLinks in Overijssel hebben zondag een regenboog stembusakkoord gesloten. De partijen verbinden zich hiermee zich in te spannen voor LHBTI acceptatie in Overijssel.

De SP wil dat iedereen in Overijssel vrij en openlijk zichzelf kan zijn. De laatste jaren zijn er verschillende initatieven geweest vanuit de provincie om LHBTI acceptatie te verbeteren, allemaal gesteund door de SP. Zo is Overijssel inmiddels officieel regenboogprovincie. Helaas is er ook in Overijssel nog steeds sprake van discriminatie van homoseksuelen en transgenders. Met het regenboog stembusakkoord onderschrijft de SP het belang van van de provincie in het bevorderen van acceptatie. Onder meer door voorlichting op scholen en door een voorbeeldfuctie te vervullen kan de provincie bijdragen aan een Overijssel waar iedereen zichzelf kan zijn.

De tekst van het volledige akkoord staat hier:

U bent hier