h

Agenderingsverzoek voor betere busverbinding Werkeren

8 februari 2020

Agenderingsverzoek voor betere busverbinding Werkeren

Foto: SP

Bewoners van 't Hoge Huis in de buurt Werkeren van de Zwolse wijk Stadshagen starten samen met de SP een provinciaal agenderingsverzoek om de problemen met het busvervoer en de verdwenen halte voor 't Hoge Huis op de agenda van Provinciale Staten te zetten.

Sinds de nieuwe dienstregeling van begin 2019 is de bushalte tegenover seniorencomplex 't Hoge Huis verdwenen. De bewoners voeren samen met de SP al maanden actie om hun halte terug te krijgen. Doormiddel van verschillende publieksacties werd aandacht gevraagd dit probleem en de SP dringt in de Zwolse gemeenteraad regelmatig aan op het verbeteren van het busvervoer in de buurt. 15 januari kwam verantwoordelijk gedeputeerde Bert Boerman op uitnodiging van de SP praten met bewoners en mensen uit de buurt over de problemen. Dit leide helaas nog niet tot een concrete oplossing.

Daarom lanceren de bewoners samen met de SP het eerste zogeheten 'agenderingsverzoek'. Wanneer dit ondersteund wordt door minimaal 400 inwoners van Overijssel van 16 jaar en ouder komt dit op de agenda van Provinciale Staten.

Zaterdag 8 februari gaan tientallen SP'ers uit heel Overijssel vanaf 14:00 in de buurt Werkeren langs de deuren om ondersteuningsverklaringen voor dit verzoek op te halen in het kader van een zogenaamde 'Superzaterdag'

U bent hier