h

SP wil ingrijpen gedeputeerde bij ontslagen Vredestein Enschede

5 maart 2020

SP wil ingrijpen gedeputeerde bij ontslagen Vredestein Enschede

De SP-fractie in de provinciale staten is geschrokken door het bericht dat Apollo Vredestein in Enschede een deel van de productie naar lagelonenlanden gaat verplaatsen en 750 medewerkers hun baan kwijtraken. Dit komt bovenop de 146 uitzendkrachten die eind maart al hun baan verliezen. De SP wil van Gedeputeerde Staten weten wat zij heeft gedaan om deze werkgelegenheid voor Enschede te behouden.

 

SP-Statenlid Simon Zandvliet: Dit is verschrikkelijk nieuws. Voor Enschede, maar natuurlijk vooral voor de getroffen medewerkers. De mensen die
verantwoordelijk zijn voor het succes van Vredestein worden nu bij
het oud vuil gezet omdat er meer winst te halen valt in lagelonenlanden. Ik wil van de Gedeputeerde weten wat hij gedaan heeft dit te voorkomen en liever nog wat hij gaat doen om dit te voorkomen. Als dat niet meer kan moeten de getroffen medewerkers geholpen worden naar gelijkwaardig werk in de regio. Breder vindt de SP dat dit soort praktijken tegengegaan moeten worden en industrie en werkgelegenheid in Overijssel behouden en juist gestimuleerd moeten worden. Daarom dring ik er ook op aan hier actie op te ondernemen zodat dit in de toekomst voorkomen wordt. De SP zal op korte termijn langsgaan bij het bedrijf om met de getroffen medewerkers in gesprek te gaan.

U bent hier