h

SP wil steun voor kleine culturele initiatieven

20 april 2020

SP wil steun voor kleine culturele initiatieven

Tijdens de commissie Cultuur en Sociaal werd woensdag inbreng voor de nieuwe provinciale cultuurnota besproken. De SP vroeg daarbij specifiek aandacht voor de kleinere initiatieven en makers die het nu vanwege de coronacrisis bijzonder zwaar hebben.

De culturele sector in Overijssel wordt hard getroffen door de coronacrisis. Tot 1 juni zijn alle musea, theaters, filmhuizen en bibliotheken gesloten en zijn festivals en andere activiteiten afgelast. Een lange lijst van grote en kleinere evenementen die het leven in Overijssel bepalen gaan dit jaar niet door en worden voor een deel in hun voortbestaan bedreigd. De provincie Overijssel heeft een belangrijke rol op cultureel gebied onder andere als subsidieverstrekker.

Tijdens de commissie botste SP Statenlid Simon Zandvliet met de PVV die
aandrong op ‘het kaf van het koren scheiden’ en talloze waardevolle initiatieven en kleine makers te laten vallen. De SP dringt juist aan op ondersteuning van deze groep. Overijssel bungelt al jaren onderaan de lijstjes met provinciale investeringen in cultuur. Juist nu is een extra impuls belangrijk.

Eerder lanceerden SP, GroenLinks en PvdA landelijk een manifest voor een
noodfonds voor de culturele sector ondersteund door een groot aantal bekende artiesten.

U bent hier