h

SP trekt gedeputeerde aan de jas over ontslaggolf Scania

2 juni 2020

SP trekt gedeputeerde aan de jas over ontslaggolf Scania

Foto: Scania / Scania

De SP in de Provinciale Staten heeft vragen gesteld over de aangekondigde ontslaggolf bij vrachtwagenbouwer Scania. Scania is een belangrijke werkgever voor Overijssel en de regio. Veel mensen werken hier met trots. Recent heeft de vrachtwagenbouwer bekent gemaakt duizenden mensen te willen ontslaan onder het mom van corona. Werknemers met flexcontracten zijn als eerste aan de beurt, terwijl deze groep de gevolgen van de coronacrisis al bijzonder hard voelt.

SP-Statenlid Simon Zandvliet:”In een ontwikkelende economische crisis is het belangrijk zoveel mogelijk zekerheid en stabiliteit te bieden. Scania geeft nu de coronacrisis als reden duizenden mensen te ontslaan, terwijl  volgens medewerkers de orderportefeuilles overlopen met meer dan 10.000 orders. Dat is niet met elkaar te rijmen. De SP staat pal achter deze medewerkers en dringt bij de Gedeputeerde aan snel in actie te komen. De ontslaggolf bij Vredestein staat ons nog vers in het geheugen, en deze keer moet de provincie er optijd bij zijn.”

 

U bent hier