h

Wisseling van de wacht

1 juli 2020

Wisseling van de wacht

Foto: Paulien Wilkinson

Woensdag 1 juli hebben de Provinciale Staten afscheid genomen van ons Statenlid Henriette Klein Bleumink. Zij wordt opgevolgt door Eva Schaaij, nu nog burgerlid. Herman Kalter neemt haar plek als burgerlid in.

Henriette was bijna 5 jaar Statenlid en zette zich in op het gebied van landbouw. Ook liep zij voorop bij acties tegen Lelystad Airport. Vanwege haar steeds drukker wordende werk in de zorg heeft zij besloten dat het niet meer mogelijk is het statenwerk te doen op een mannier die zij nodig vindt. De SP-fractie is Henriette dankbaar voor al haar inzet.

Eva Schaaij(1965) is burgerlid sinds 2019. Zij hield zich tot nu toe bezig met openbaar vervoer en mobiliteit. Zij was betrokken bij de succesvolle acties voor de terugkeer van de bushalte bij 't Hoge Huys in Zwolle.

Herman Kalter (1954) is op dit moment fractievoorzitter voor de SP in de gemeenteraad van Hof van Twente. De SP-fractie is blij dat hij onze fractie met zijn brede ervaring komt versterken.

U bent hier