h

SP wil protest Overijssel tegen opslag kernafval bij Twentse grens

26 januari 2021

SP wil protest Overijssel tegen opslag kernafval bij Twentse grens

Foto: SP

De SP Statenfractie in Overijssel heeft vragen gesteld over het voornemen van de Duitse overheid om kernafval ondergronds op te slaan in het grensgebied met Twente. Dit gebied is in beeld om mogelijk kernafval tot wel een miljoen jaar op te slaan. De Gelderse SP vroeg eerder al om verzet van die provincie omdat het zoekgebied ook grenst aan de Achterhoek. De SP is tegenstander van kernenergie in Overijssel en over de grens. De SP steunt al jaren protesten voor spoedige sluiting van de verouderde centrale in Lingen die geteisterd wordt door mankementen.

Fractievoorzitter Herman Kalter: “Dit is een besluit dat mogelijk een grote invloed heeft op Twente. Met een mogelijke termijn van wel een miljoen jaar mag je rustig zeggen voor de eeuwigheid. Opslag van zulk gevaarlijk afval zo dicht bij de grens kan enorme gevolgen hebben voor de veiligheid van Twente en onze bodem. Overijssel zou wat de SP betreft samen met onze buurprovincies protest moeten aantekenen bij de Duitse overheid met de heldere boodschap dat wij hier niet op zitten te wachten.”

U bent hier