h

Herman Kalter beoogd lijsttrekker voor Statenverkiezingen 2023

8 november 2022

Herman Kalter beoogd lijsttrekker voor Statenverkiezingen 2023

De SP heeft in Overijssel Herman Kalter uit Delden voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart 2023.

“Herman Kalter heeft jarenlange ervaring als volksvertegenwoordiger, met zijn grote gedrevenheid is hij onze rots in de branding,” aldus Robert Bos, voorzitter van de kandidatencommissie.De beoogde nummers twee en drie zijn Eva Schaaij uit Enschede en Jesse Bosscha uit Almelo. “Eva is inhoudelijk ijzersterk en strijdt met passie voor een eerlijker Overijssel. Jesse is een aanstormend talent van 20 jaar en ook actief voor de SP Jongeren.”

De kandidatencommissie heeft er het volste vertrouwen in met een sterke lijst de verkiezingen in te gaan. Bos: “Met ervaring én jong talent, maar vooral ook veel kennis en grote gedrevenheid. Van SP'ers mag je verwachten dat ze volop in de buurt onder de mensen te vinden zijn en dat ze strijden voor rechtvaardigheid. Dat laat elke kandidaat op deze lijst zien en daar mogen we trots op zijn.”

De SP voert op dit moment volop actie tegen de gestegen prijzen en voor het nationaliseren van de energiebedrijven. De volkspetitie die de partij is gestart werd in korte tijd bijna 60.000 keer getekend. “De provincies hadden altijd een grote rol in de energiebedrijven, totdat deze werden verkocht. Het privatiseren van onze energie was een fout. Van onze energie weer een basisvoorziening maken die in publieke handen is wordt onze inzet voor de komende Provinciale Statenverkiezingen. Zo kunnen we de kosten verlagen en komen energiebedrijven onder democratische controle.”

De kandidatenlijst zal in december definitief worden vastgesteld door de leden van de SP.

U bent hier