h

SP tekent Regenboog Stembusakkoord

10 maart 2023

SP tekent Regenboog Stembusakkoord

Foto: SP

Lijsttrekker Herman Kalter heeft namens de SP het Regenboog Stembusakkoord van het COC ondertekend. Het akkoord is bedoelt om discriminatie tegen te gaan en in het bijzonder de acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap te versterken.

Alle mensen zijn gelijkwaardig en hebben recht op menselijke waardigheid. Helaas geld dat nog niet voor iedereen in Overijssel. Discriminatie op basis van ras, sexuale voorkeur, geslacht, gender of beperking komen nog veel te vaak voor. Daarom wil de SP de komende periode extra inzet om dit tegen te gaan. Het aanpakken van racisme en het verbeteren van de positie van de LHBTIQ+ gemeenschap moeten wat de SP betreft daarbij extra aandacht krijgen.

Het Regenboog Stembusakkoord sluit goed aan op onze inzet. Het akkoord zet in op het bevorderen van acceptatie, kennisuitwisseling, het stimuleren van zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap, scholing, werk, veiligheid en de voorbeeldrol van de provincie.

U bent hier