h

SP vraagt opheldering over veiligheid op regionale spoorlijnen

15 februari 2018

SP vraagt opheldering over veiligheid op regionale spoorlijnen

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over berichtgeving in Tubantia waarin FNV Spoor aangeeft dat er niet altijd een conducteur met BOA-bevoegdheid en een BHV of EHBO training aanwezig is op treinen van Arriva en Keolis.

Het zou specifiek gaan om de lijnen Enschede-Zwolle van Keolis en Almelo-Hardenberg van Arriva. Ook is er uberhaubt niet altijd een conducteur aanwezig omdat dit in de concessie van de Provincie niet verplicht is gesteld. Gedeputeerde Boerman spreekt de berichten deels tegen en geeft aan dat op de lijn Enschede-Zwolle altijd een conducteur aanwezig is. De SP wil opheldering van de gedeputeerde over deze situatie en een overzicht van de inzet van conducteurs op lijnen van Keolis en Arriva om te zien hoe het nu werkelijk zit.

De SP wil dat op elke trein in elk geval een medewerker aanwezig is die kan ingrijpen in het geval van een onveilige situatie of ongeval die hier ook voor opgeleid is. Dit zou moeten zijn vastgelegt in de consessie, maar anders moeten er aanvullende afspraken over gemaakt worden met de vervoerders.

U bent hier