h

Opnieuw demonstratie voor sluiting kerninstallaties Lingen

18 januari 2019

Opnieuw demonstratie voor sluiting kerninstallaties Lingen

Foto: SP

Zaterdag 19 januari wordt er in het Duitse Lingen gedemonstreerd voor sluiting van de fabriek waar radioactieve splijtstoffen worden geproduceerd. Eind vorig jaar was er nog sprake van brand bij deze fabriek waarbij er lange tijd geen informatie naar buiten werd gebracht over mogelijke risico’s. De Commissaris van de Koning gaf toen in antwoord op vragen van de SP aan dat de communicatie rond incidenten wordt gevalueerd.

 

De SP steund de Duitse anti-kernbeweging al langer in haar strijd de verouderde kerncentrale in Lingen en de nabijgelegen splijtstofelementenfabriek zo snel mogelijk te sluiten. In juni 2018 was er nog een grote demonstratie bij de kerncentrale waar veel SP’ers uit Overijssel en de overige grensprovincies bij aanwezig waren.

 

SP fractievoorzitter William van den Heuvel: “Voor de kerncentrale is er inmiddels een sluitingsdatum, maar voor de fabriek nog niet. Reden voor ons om zaterdag opnieuw te demonstreren. Onze hele provincie ligt in de risicozone van de verouderde kerncentrale. Maar ook de fabriek is een gevaar. De hele keten van de uraniummijnbouw tot het kernafval is gevaarlijk en zwaar belastend voor het milieu. De SP zet de veiligheid van Overijsselaars bovenaan en pleit voor echt duurzame oplossingen. Daar hoort kernenergie niet bij.”

 

De Demonstratie wordt georganiseerd door verschillende Duitse anti-kerngroepen en start om 13:00 vanaf het treinstation in Lingen.

U bent hier