h

SP stelt kamervragen over ontslagen Eaton Hengelo

1 juli 2020

SP stelt kamervragen over ontslagen Eaton Hengelo

De SP Tweede Kamerfractie heeft kamervragen gesteld over de aangekondigde ontslaggolf bij Eaton in Hengelo. Het bedrijf maakte vandaag bekend een deel van de productie te verplaatsen naar lagelonenlanden. 300 banen staan op de tocht. De SP heeft minister Wiebes gevraagd zich persoonlijk inzet om de aangekondigde ontslagen te voorkomen.

 

Dit is het zoveelste voorbeeld van relatief hoogwaardige productie die vanuit Twente naar lagelonenlanden wordt verplaatst. Eerder werd Twente al getroffen door de ontslaggolf bij Vredestein. In beide gevallen gaat een deel van de productie naar Hongarije. Overijssels Tweede Kamerlid Frank Futselaar dringt aan op een strategie om industriële werkgelegenheid voor Twente te behouden.

 

Onze Statenfractie drong eerder ook aan op ingrijpen door de provincie bij Vredestein. Wij ondersteunen de oproep van onze Kamerfractie om een strategie om de industrie voor Twente te behouden.

U bent hier