h

Nieuws uit 2017

21 december 2017

SP tegen doordrukken mestverwerker Zenderen door provincie

De SP in zowel Borne als Overijssel is fel tegenstander van het voornemen van Gedeputeerde Staten om de gemeente Borne te dwingen een mestverwerker toe te staan in Zenderen. Nadat afvalverwerker Twence, initiatiefnemer van de mestverwerker, bot heeft gevangen bij de Raad van State grijpen Gedeputeerde Staten nu naar een paardenmiddel om alle terechte bezwaren aan de kant te schuiven en de mestverwerker alsnog door te drukken.

Lees verder
13 december 2017

SP wil geen 'beerput' in Overijssel

De documentaire ‘Beerput Nederland’ heeft duidelijk gemaakt dat een groot deel van de chemische industrie zich niet houd aan milieuregels of zich zelfs schuldig maakt aan milieudelicten. Gewone inwoners worden blootgesteld aan grote gevaren voor het milieu en de volksgezondheid.

Lees verder
4 december 2017

SP stelt vragen over vergunning megastal Almelo

De SP heeft vragen gestelt over het verlenen van een vergunning voor een megastal aan de Schout Doddestraat 60 nabij Almelo voor ruim 19.000 varkens

Lees verder
29 november 2017

Statenleden naar Siemens om werknemers te steunen

Foto: SP Hengelo

Het bericht dat Siemens in Hengelo zou moeten sluiten is als een mokerslag aangekomen. 600 arbeidsplaatsen staan op de tocht. De Hengelose SP heeft meteen de lokale politiek en bevolking gemobiliseerd om hier tegen in geweer te komen.

Lees verder
22 november 2017

SP pleit voor behoud staptrein Zwolle-Kampen

Foto: SP

Per 10 december 2017 verdwijnt de late weekendtrein tussen Zwolle en Kampen uit de dienstregeling. Die trein rijdt nu op vrijdag en zaterdag weg uit Zwolle om 01:02. De Overijsselse SP dringt er op aan dat Overijssel als opdrachtgever deze rit in stand houdt en heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Lees verder
12 november 2017

Honderden mensen in actie tegen vliegveld Lelystad

Foto: SP

Zaterdag ochtend hebben honderden mensen actie gevoerd bij vliegveld Lelystad. Er werd geprotesteerd tegen de opening van vliegveld lelystad en de gigantische overlast die laagvliegende vliegtuigen betekenen voor mens en millieu in Oost Nederland. De actie is een initiatief van actiegroepen HoogOverijssel, LaagvliegroutesNee en Reddeveluwe en wordt ook door SP Overijssel ondersteund.

Lees verder

Pagina's

U bent hier