h

Nieuws uit 2020

4 december 2020

Zorgen over verdwijnen busverbinding Zwolse wijk Aalanden

Foto: SP

Met de nieuwe dienstregeling voor stadsbussen worden grote delen van de Zwolse wijk Aalanden afgesloten van busvervoer. Bewoners zijn hiertegen in verzet gekomen. De Aalanden is een wijk met veel
ouderen. Ook De Boeier, waar veel mensen met een beperking wonen, is straks niet meer verbonden met het busnetwerk.

Lees verder
31 oktober 2020

SP start onderzoek naar veiligheid Vechtdallijn Zwolle-Emmen

De SP start een onderzoek onder reizigers en personeel van Arriva naar de sociale veiligheid op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen. Eerder werd in de media bericht over groeiende overlast op de lijn. De SP-fracties in Drenthe en Overijssel stelden daar toen al vragen over. Zaterdag gaan SP’ers op station Emmen coronaproof in gesprek met reizigers. Personeel en reizigers worden opgeroepen de enquête digitaal in te vullen. Het onderzoek is een samenwerking van de Statenfracties in Drenthe en Overijssel met de SP-afdelingen Zwolle en Emmen.

Lees verder
9 oktober 2020

SP vraagt aandacht voor sociale veiligheid Vechtdallijn

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de sociale veiligheid op de Vechtdallijn Zwolle-Emmen. Onze fractie heeft verschillende signalen ontvangen dat er niet altijd meer een steward aanwezig is op deze lijn. De SP is bezorgt over toenemende overlast op de lijn en vraagt GS extra capaciteit in te zetten. Eerder stelde de Drenthse SP-fractie hier al vragen over

Lees verder
5 oktober 2020

SP en PvdA vragen hulp provincie voor bieb almelo

De fracties van SP en PvdA in de Provinciale Staten hebben vragen gesteld over de dreigende sluiting van de bibliotheek in Almelo. De fracties zijn geschrokken van de berichten dat bieb door forse gemeentelijke bezuinigingen de deuren zou moeten sluiten. Een petitie om de bieb te behouden is in korte tijd al ruim 4900 keer ondertekend.

Lees verder
10 september 2020

Harry Broekhuijs neemt afscheid van Provinciale Staten

Harry Broekhuijs stopt met zijn werk als Statenlid voor de SP.
Harry en zijn vrouw runnen sinds enige maanden een gezinshuis voor
kwetsbare jongeren. Door omstandigheden hebben ze 5 jonge kinderen onder hun hoede gekregen die al hun aandacht en zorg nodig hebben. Voor Broekhuijs reden om na 5 jaar te stoppen als Statenlid en fractievoorzitter voor de Overijsselse SP. Hij wordt opgevolgd door Herman Kalter momenteel burgerlid in Overijssel en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hof van Twente.

Lees verder
5 september 2020

#Meerdanapplaus

Foto: SP

Zaterdagmiddag 14:00 vond de grootste online demonstratie ooit plaats voor meer waardering en betere beloning voor zorgpersoneel. De coalitiepartijen in Den Haag blokkeren al geruime tijd de oproep voor betere beloning en lagere werkdruk. Kamerleden van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie renden zelfs de Kamer uit om maar niet te hoeven stemmen over betere beloning.

Lees verder

Pagina's

U bent hier