h

Nieuws uit 2021

3 augustus 2021

Kamervragen SP over schadevergoeding Almelo-De Haandrik

Foto: SP

SP-Kamerlid Sandra Beckerman heeft demisionair minister van Nieuwenhuizen om opheldering gevraagd over schadevergoeding voor gedupeerden van kanaal Almelo-De Haandrik. Bewoners kampen nog altijd met grote schade aan hun woningen door baggerwerkzaamheden in opdracht van de provincie.

Lees verder
3 maart 2021

Overijssel spreekt zich uit tegen opslag kernafval grensregio

Foto: IAEA

De Provinciale Staten hebben een motie aangenomen tegen de ondergrondse opslag van Duits kernafval over de grens bij Twente. Eerder stelde de SP al vragen over de beslissing het grensgebied tot zoekgebied voor opslag aan te wijzen. Verschillende Twentse gemeenten hebben zich inmiddels ook uitgesproken tegen deze voornemens.

Lees verder
3 maart 2021

Eerste stap richting mogelijkheid provinciaal referendum

Tijdens de statenvergadering van 3 maart is een initiatiefvoorstel ingediend voor een correctief provinciaal referendum. Een brede coalitie van SP, D66, PVV, OCL, FvD en FMO schreef een verordening om dit mogelijk te maken. Binnenkort spreken de Staten hierover.

Lees verder
2 februari 2021

SP heeft zorgen over veiligheid ict-systemen overheden

De SP-Statenfractie maakt zich zorgen over de veiligheid van digitale overheidssystemen in Overijssel. Berichtgeving over een datalek bij de GGD en recent nog een grootschalige cyberaanval op gemeente Hof van Twente zorgen niet alleen voor onrust, maar roepen ook vragen op over de gevolgen voor inwoners. De SP wil van de provincie weten hoe zij gemeenten ondersteunt en dringt aan op het zo goed mogelijk informeren van inwoners over de gevolgen van mogelijke hacks.

Lees verder
26 januari 2021

SP wil protest Overijssel tegen opslag kernafval bij Twentse grens

Foto: SP

De SP Statenfractie in Overijssel heeft vragen gesteld over het voornemen van de Duitse overheid om kernafval ondergronds op te slaan in het grensgebied met Twente. Dit gebied is in beeld om mogelijk kernafval tot wel een miljoen jaar op te slaan. De Gelderse SP vroeg eerder al om verzet van die provincie omdat het zoekgebied ook grenst aan de Achterhoek. De SP is tegenstander van kernenergie in Overijssel en over de grens. De SP steunt al jaren protesten voor spoedige sluiting van de verouderde centrale in Lingen die geteisterd wordt door mankementen.

Lees verder

U bent hier