h

Nieuws uit 2012

13 december 2012

afkoop orkest, te dure test

De SP is een groot voorstander van laagdrempelige cultuur. Het Orkest van het Oosten (Nederlands Symphonie Orkest) kreeg daarom een subsidie van 350.000 euro per jaar en dat zou vanaf 2013 € 322.465 worden. Daarvoor moet ze minstens 70 optredens per jaar organiseren en heeft de politiek ruimte om te sturen op bijvoorbeeld de prijs van de entreekaarten. Niets mis mee. De Staten hebben echter gekozen voor het afkopen van de subsidie zodat we niets meer te zeggen hebben over het Orkest maar ook nooit meer iets hoeven te betalen.

Lees verder
4 december 2012

neergestort vliegveldplan kan niet zonder politieke gevolgen blijven

protestenschede
De fractie van de SP in Provinciale Staten vindt dat de ontwikkelingen rond de Luchthaven Twente tot politieke gevolgen in het bestuur van Overijssel moet leiden. Vandaag is bekend geworden dat geen enkele marktpartij een bod heeft willen doen in de aanbesteding van de luchthaven.

Lees verder
28 november 2012

“Voorstel EHS is broddelwerk!”

bvsc
De Statenfractie van de SP in Overijssel heeft grote kritiek op het voorstel van het provinciebestuur voor een aangepaste EHS. Volgens de SP wordt de grondslag onder de EHS hiermee weggeslagen, omdat de verbindingen tussen natuurgebieden grotendeels vervallen.

Lees verder
15 november 2012

Spoorzone Zwolle mét openbare noord-zuidverbinding

spzwbs
De SP heeft als voorwaarde bij de stationsomgeving van Zwolle gesteld dat er wel een openbare verbinding moet komen voor voetgangers (zo mogelijk met fiets) tussen de noord- en zuidzijde van het station. De nieuwe reizigerstunnel maakt ook een verbinding tussen noord- en zuid maar die zal niet openbaar zijn omdat daarvoor moet worden in- en uitgecheckt met een ov-chipkaart. De wijziging is door de Staten omarmd.

Lees verder
14 november 2012

aanpak leegstand kantoren

kantoortehuur

Een voorstel van de SP om de provincie te laten inzetten op een afname van het aantal kantoren in Overijssel, om zo de grote leegstandsproblematiek aan te pakken, is vandaag Statenbreed overgenomen. Hiermee kan de provincie aan de slag om werk te maken van de bestrijding van leegstand.

Lees verder
14 november 2012

2013! Zuur of zoet?

"Wij hebben een nieuw regeerakkoord, zelfs een nieuw, nieuw regeerakkoord, en we verwachten hiervan dat het wel enige tijd stand zal houden. In ieder geval tot de Telegraaf zich erover uitgesproken heeft. Dit regeerakkoord heeft verregaande gevolgen voor onze provincie, die door crisis toch al behoorlijk aan het veranderen is. Ik wil een aantal van de grote problemen waarmee wij in Overijssel worden geconfronteerd aanstippen." Zo begon Frank Futselaar de algemene beschouwing in de Statenvergadering.

Lees verder

Pagina's

U bent hier